Visi kaimiņi prasa šo recepti! Aprikožu ievārījums, gatavoju vasarā un baudu visu gadu

Aprikozes ir augļi no aprikožu koka (Prunus armeniaca), kas pieder plūškoka dzimtai un ir cieši saistīti ar plūmēm, ķiršiem un mandelēm.

Šis auglis ir pazīstams ar savu saldi smaržīgo garšu un oranžo krāsu. Aprikozes ir bagātas ar uzturvielām un piedāvā daudzas veselīguma priekšrocības.

Īpašības un Veselīguma Priekšrocības:

Bagātīgs ar uzturvielām: Aprikozes satur vitamīnus C, A, un E, kas ir antioksidanti, kas palīdz aizsargāt ķermeni no brīvo radikāļu bojājumiem un stiprina imūnsistēmu.

Dabīgs aizsardzības līdzeklis: Šajos augļos ir daudz beta-karotīna, kas ir saistīts ar zemāku saslimšanu ar vairākām hroniskām slimībām.

Uztura šķiedras: Aprikozēs ir dabīgas šķiedras, kas palīdz uzturēt zarnu veselību un regulēt gremošanu.

Sirds: Šis auglis ir bagāts ar kalciju, kāliju un magniju, kas palīdz regulēt asinsspiedienu un uzturēt sirds veselību.

Āda: Beta-karotīns un C vitamīns, kas ir aprikozēs, veicina ādas veselību, veicina kolagēna ražošanu un mazina ādas novecošanu.

Svara kontrole: Aprikozēs ir zems kaloriju saturs, kas padara to par ideālu veselīgu uzkodu vai desertu tiem, kas cenšas uzturēt vai zaudēt svaru.

Kādas sastāvdaļas mums ir vajadzīgas:

Aprikozes – 2 kilogrami

Cukurs – 1 kilograms

Citronu sula – 50 mililitri

Agars-agars – 20 grami

Ūdens – 50 mililitri

Sāksim gatavot:

Rūpīgi nomazgātas aprikozes sadaliet divās daļās un izņemiet kauliņus.

Liek aprikozes lielā katliņā ar biezu dibenu un apkaisa ar cukuru, līdz visas augļu pusītes ir pārklātas.

Noliek malā uz pāris stundām, lai ļautu aprikozēm izdalīt sulu.

Pievieno citrona sulu un liek uz lēnas uguns.

Pēc vārīšanas aprikozes jāvāra 10 minūtes.

Pēc tam noņem tās no uguns un sablenderē ar blenderi līdz viendabīgai masai.

Lasi vēl:  Vārīt vai nevārīt? Kā pareizi sasaldēt tomātus vasarā, lai ziemā tie būtu tieši kā no dārza?

Atkal liek uz mazas uguns un vāra 15-20 minūtes.

Šajā laikā agaram pievieno ūdeni un samaisa.

Ievārījumam pievieno agaru un vāra uz lēnas uguns vēl piecas minūtes.

Pēc tam aprikožu ievārījumu ielej iepriekš sterilizētās burkās un aizskrūvē.

Nevajag apgāzt un tīt burkas, ievārījums istabas temperatūrā sacietēs, un tad var likt vietā, kur glabāsies līdz ziemai.

Gatavs. Izbaudi!

Leave a Comment